Her gün yumurta yemenin vücudunuza nasıl bir etkisi olur?

330142
- Advertisement -

big-with-arrow-1024x768-1Dünyadaki en çok yönlü gıdalardan biri olan yumurta, herhangi bir beslenme şekliye mükemmel bir katkı sağlar. Herhangi bir öğüne eklenmesinin kolay olmasının yanı sıra, inanılmaz derecede sağlıklı ve doyurucudur. Peki her gün yumurta yediğinizde ne olur? Bazen iyi bir şeyi çok fazla tüketmek kötü sonuçlara yol açabilir. Her gün yumurta yediğinizde vücudunuzda meydana gelecek 7 şeyi açıklayalım…

D vitamini seviyenizi yükseltir

Yumurtalar, bağışıklık sistemini düzenleyen ve dopamin ve serotonin gibi hormonları salgılayan genleri tetikleyen bir hormon olan D vitamini açısından zengindir. Ayrıca, çeşitli çalışmalar D vitamini ve melankoli arasında bir bağlantı olduğunu da göstermiştir. Gerçekten de araştırmacılar, D vitamini eksikliği olan bireylerin depresyona karşı çok daha savunmasız olduğunu keşfettiler.

advertisement

Beyin fonksiyonlarını iyileştirir

Yumurtalar sadece D vitamininizi iyileştirmekle kalmaz, aynı zamanda beyin işleyişine de yardımcı olabilir. Asetilkolin, hafızada kimyasal haberci rolünü oynayan bir nörotransmiterdir. İkincisi, sıklıkla B vitaminleri ile ilgili olan çok önemli bir materyal olan kolinden sentezlenir. Kolin de hücre zarlarının oluşumuna ve ayrıca beyinde sinyal moleküllerinin üretilmesine yardımcı olur.

- Advertisement -