15 καθημερινά πράγματα που μπορείς να καθαρίσεις με αναψυκτικά τύπου κόλα

1478
- Advertisement -

Από τη λεκάνη της τουαλέτας μέχρι λεκέδες στα ρούχα

Πάρε μερικά αναψυκτικά τύπου κόλα να βρίσκονται στο σπίτι σου! Ακόμα κι αν δεν είσαι λάτρης του «υγρού χρυσού», αυτό το αναψυκτικό μπορεί, επίσης, να χρησιμοποιηθεί ως καθαριστικό. Η υψηλή οξύτητα που περιέχει, την καθιστά ιδανική για τον καθαρισμό καθημερινών ειδών οικιακής χρήσης. Συγκεντρώσαμε μια λίστα.

1.Λεκέδες από λάδι

Υπάρχει διαρροή λαδιών στο αυτοκίνητο ή την μηχανή σου; Αυτό μπορεί να δημιουργήσει άσχημους λεκέδες στο δρόμο ή στο γκαράζ. Ωστόσο το σκληρό τρίψιμο δε θα είναι απαραίτητο, εάν ρίξεις λίγο αναψυκτικό τύπου κόλα στον λεκέ. Άφησέ το να μουλιάσει για μερικές ώρες και σκούπισε το λάδι με ευκολία!

advertisement

2.Σημάδια από στυλό

Είτε έχεις βγει από το χαρτί ενώ γράφεις, είτε τα παιδιά ζωγράφιζαν ξανά στο χαλί, όλοι γνωρίζουμε αυτά τα ενοχλητικά σημάδια από στυλό. Ευτυχώς, ένα αναψυκτικό τύπου κόλα μπορεί επίσης να βοηθήσει εδώ. Βάλε λίγο αναψυκτικό στον λεκέ και τρίψε το. Στη συνέχεια χρησιμοποίησε λίγο νερό με σαπούνι στον λεκέ και θα εξαφανιστεί όπως το μαλακό χιόνι στον ήλιο.

3.Καθαρισμός της λεκάνης της τουαλέτας

Μια παλιά, αλλά χρυσή συμβουλή: ρίξε μισό μπουκάλι αναψυκτικό τύπου κόλα στην λεκάνη της τουαλέτας. Άφησέ το να «καθίσει» για μια ώρα και μετά ξέπλυνε. Για να απαλλαγείς από τυχόν λεκέδες τρίψε με το βουρτσάκι και ορίστε, η λεκάνη σου θα είναι πιο γυαλιστερή από ποτέ.

4.Απαλλάξου από τη σκουριά

Τα μικρά σκουριασμένα αντικείμενα μπορούν να μείνουν όλη τη νύχτα σε ένα ποτήρι με αναψυκτικό τύπου κόλα. Σκούπισέ τα με ένα καθαρό πανί την επόμενη μέρα και θα τα δεις να γυαλίζουν σαν καινούργια. Αυτό είναι, επίσης , ένα έξυπνο κόλπο να γνωρίζεις όταν καθαρίζεις το ποδήλατό σου. Ρίξε λίγο αναψυκτικό τύπου κόλα σε κάθε σκουριασμένο μέρος του και μετά θα φύγει η σκουριά με ένα απλό σκούπισμα.

5.Καμένα τηγάνια

Άφησες κατά λάθος το φαγητό σου στο μάτι να ψηθεί λίγο περισσότερο; Αυτό μπορεί να καταλήξει σε καμένα τηγάνια με υπολείμματα που είναι αδύνατο να τα καθαρίσεις. Θα εξοικονομήσεις χρόνο και ενέργεια ρίχνοντας ένα κουτάκι αναψυκτικό τύπου κόλα στο τηγάνι. Ξαναβάλε το τηγάνι στο μάτι σε χαμηλή φωτιά και άφησέ το να σιγοβράσει για μια ώρα. Στη συνέχεια μπορείς να πλύνεις το τηγάνι όπως πάντα και η βρωμιά θα φύγει πολύ πιο εύκολα.

6.Μουχλιασμένοι αρμοί

Ο αρμόστοκος ανάμεσα στα πλακάκια του μπάνιου και της κουζίνας μπορεί να χάσει γρήγορα το χρώμα του και να εμφανίσει σημάδια από μούχλα, που είναι και αντιαισθητικά και επικίνδυνα για την υγεία. Η ιδανική περίπτωση είναι να τα ξεφορτωθείς όσο το δυνατόν γρηγορότερα, αλλά το τρίψιμο της μούχλας σίγουρα δεν είναι το αγαπημένο σου χόμπι. Ωστόσο, γίνεται πολύ πιο εύκολο αν ρίξεις λίγο αναψυκτικό τύπου κόλα στη μούχλα εκ των προτέρων. Άφησε το να «καθίσει» για λίγα λεπτά και στη συνέχεια τρίψε το με ένα γερό σφουγγάρι.

7.Καρφιά και βίδες

Έχεις σκουριασμένα καρφιά και βίδες στους τοίχους; Όλα καθαρίζονται με λίγο αναψυκτικό τύπου κόλα. Τρίψε αρχικά με το αναψυκτικό και μετά ξέπλυνε τα με λίγο νερό και αμέσως φαίνονται σαν καινούργια.
Ενδιαφέρεσαι να μάθεις ποια άλλα αντικείμενα μπορείς να καθαρίσεις χρησιμοποιώντας αναψυκτικό τύπου κόλα; Διάβασε περισσότερα στην επόμενη σελίδα.

- Advertisement -